Verhuizen als ondernemer

Posted By on 25 juni 2015

Veel ondernemers starten vanuit de woonkamer en groeien uit tot ondernemers met een eigen kantoorpand. Een kantoorpand zorgt voor een professioneel en zakelijk voorkomen naar de klant toe. Het straalt vertrouwen uit. Als je gaat uitbreiden is de kans groot dat je toch nog wat geld moet lenen om de nodige middelen te bekostigen. Het is een investering voor de lange termijn. Denk hierbij aan vestigingskosten, het opzetten van een ict-netwerk en de aanschaf van kantoormeubelen. Je wilt tenslotte werken in een praktische en representatieve ruimte.

Vestigingskosten

Je wilt een vestiging kiezen dat valt binnen een budget, een zakelijke uitstraling heeft en goed te bereiken is voor zakenrelaties. Nagenoeg in elke gemeente kan je een kantoorgebouw vinden die speciaal gericht is op de startende ondernemer. Meestal is het een verzamelgebouw, waarin allerlei andere ondernemers gevestigd zijn. Voordeel is dat je een representatief voorkomen hebt tegen een lage prijs. Een voorbeeld van een gemeentelijk project is het gebouwencomplex Bink in Den Haag. Als alternatief zijn er vele gebouwen ingericht als kantoorruimte om leegstand tegen te gaan. In de meeste gevallen zijn het minder representatieve gebouwen, dit is ook terug te zien in de lage kosten.

ICT-netwerk

Of je nu een reclamebureau bent of een incassobureau, in beide gevallen zou je gebruik willen maken van een betrouwbaar ict-landschap. Computer, telefonie, print en copy. Je wilt vlot kunnen werken vanuit huis en kantoor in een beveiligde omgeving. Als je bestanden verliest wil je altijd een backup hebben van bestanden of correspondentie met zakenrelaties. Een dergelijk netwerk kan je zo geavanceerd en duur maken als je wilt. Door ontwikkelingen in technologie kan je een hoop zelf doen. Denk hierbij aan een online e-mail server en een externe hard disk als back-up. Er zijn ook gespecialiseerde bedrijven die er voor zorgen dat je middels een virtual private server in de cloud kunt werken: bestanden opslaan van bestanden en het beheren van e-mail verkeer. Dit betekent dat je altijd toegang hebt tot bestanden in een beschermd netwerk via mobiel, tablet of computer.

Kantoorinrichting en meubels

Bij een goed werkend netwerk hoort kantoormeubilair. Meubilair om de kantoorruimte de juiste uitstralingen te geven: zakelijk strak en modern of kleurrijk en trendy. Waar het vooral om draait is dat de meubelen praktisch en representatief zijn. Bij veel werkzaamheden doe je zittend het werk. Het begint dus bij een goede kantoorstoel en vergaderstoel voor een comfortabele zithouding. Ook kan je denken aan archiefkasten om vertrouwde en belangrijke documenten geordend te bewaren.

About the author

Comments

Comments are closed.