Hoe bouw ik een grenen veranda?

Posted By on 12 mei 2016

De zomer komt er weer aan, dus langzaam maar zeker wordt het weer tijd om lekker in je tuin te genieten van het zonnetje. Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om een veranda in hun achtertuin te bouwen. Door middel van een veranda haal je een klein beetje het vakantiegevoel je achtertuin in. Wil je zelf een grenen veranda in je achtertuin bouwen? Volg dan de volgende stappen.
Veranda[1]

Beginfase

In eerste instantie moet je bepalen wat de afmetingen van jouw veranda moeten worden. Op basis van deze afmetingen kun je dan vervolgens de grenen planken en palen kopen voor het geraamte van de veranda. Indien je er zelf niet uitkomt, vraag dan een handige vriend, familielid of kennis eventueel om hulp.

Het dak

Als het geraamte van de veranda eenmaal staat, kun je beginnen met het dak. Uiteraard moet je eerst weten uit wat voor een materialen het dak moet bestaan. Kies je er bijvoorbeeld voor om dit ook van grenen planken te maken of komen er misschien dakpannen op om het geheel te verfraaien? Wanneer je dit allemaal hebt bepaald, kun je beginnen met de bouw. Het is van belang dat het dak van je veranda waterdicht is. Je wilt immers niet dat je alsnog nat wordt wanneer je onder het dak van je veranda zit. Om lekkages te voorkomen kun je er voor kiezen om de hulp in te schakelen van een timmerman of een dakdekker.

De laatste stappen

Wanneer je het geraamte en het dak hebt gemaakt, is het tijd voor de buitenvloer. Deze kun je ook prima van grenen planken maken. Als de vloer eenmaal ligt, kun je beginnen aan de laatste stappen. Maak een trap of opstapje waarmee de veranda eenvoudig te betreden is. Indien je ook dit gedaan hebt, is het tijd om een hek te plaatsen langs de veranda. Hierdoor voorkom je ongelukken. Tot slot kun je er nog voor kiezen om je veranda helemaal dicht te maken, maar dat is natuurlijk zonde wanneer je er lekker wilt genieten van het zonnetje.

About the author

Comments

Comments are closed.