3x Waarom wandlampen handig zijn

Posted By on 4 juli 2016

Verlichting is een van de belangrijkste elementen binnen je woning. Overdag zou je er niet gelijk aan denken, maar vooral in de donkere wintermaanden en ‘s avonds is goede verlichting onmisbaar. Er zijn verschillende soorten lampen waar je uit kan kiezen. Niet te vergeten de verschillende soorten stijlen en maten. Een lamp die steeds populairder wordt is de wandlamp. Waarom zou je kiezen voor een wandlamp en welke voordelen zijn er verbonden aan zo’n soort lamp? De antwoorden lees je hier.

Extra verlichting

Een van de belangrijkste lichtbronnen in je woning is basislicht en komt binnen via de ramen. Erg fijn dus als je een woning hebt met veel ramen, maar helaas red je het hier niet alleen mee. Een vorm van extra verlichting binnen bijvoorbeeld je woonkamer is door middel van een wandlamp. Denk hierbij aan de leeshoek, waar je s’ avonds net dat beetje extra licht nodig hebt om een boek te lezen of simpelweg de krant. Wandlampen zijn ideaal voor het extra belichten. Hier kan ook gedacht worden aan bijvoorbeeld het schilderij aan de muur die nog wel wat meer aandacht mag krijgen. Bij een wandlamp wordt vaak gedacht aan het standaard lampje bij het schilderij voor de extra belichting. Echter is er steeds meer mogelijk. Een extra lampje voor bij het lezen is namelijk ook beschikbaar met een uitrekbare hals. Ideaal dus om zelf het lampje om te kunnen buigen naar de gewenste positie.

Sfeer

Naast dat een wandlamp erg praktisch is voor de verlichting is het ook een goed middel om meer sfeer te creeren in huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hal voor subtiele verlichting of de slaapkamer in plaats van het standaard nachtlampje. Tegenwoordig zijn alle lampen ook dimbaar en kan je de scherpte van het licht helemaal zelf naar wens instellen. Ideaal voor elke gelegenheid.

In de badkamer

De badkamer wordt gauw vergeten als het gaat om licht. Het is immers niet de ruimte waar je het meeste zit zoals bijvoorbeeld de woonkamer. Toch is een wandlamp in de badkamer onmisbaar. Denk aan bijvoorbeeld aan het opbrengen van make-up ‘s ochtends. Vaak zit de wasbak tussen de grote spiegel in en kan je niet heel dicht hierop staan. Dan is dat extra beetje verlichting ideaal.

Maak jij al gebruik van wandlampen in je woning? Kijk voor meer inspiratie op het gebied van wandlampen even hier. De specialist op het gebied van verlichting.

 

wandlamp

About the author

Comments

Comments are closed.