Met de zomer in de tuin

Posted By on 26 juli 2018

We hebben er allemaal zin in, lekker buiten in de tuin zitten tot s ’avonds laat! De laatste dagen zien we de zon steeds meer doorbreken en is blijft het langer licht buiten. En wanneer de zon echt is doorgebroken willen we allemaal lekker buiten zitten. Daarom is het handig om de tuin leuk aan te kleden of een goede loungebank aan te schaffen.

Het maken van eigen meubelen

Het is mogelijk je eigen meubels te maken van steigerhout. Ik hoor hier achter mijn computer sommige mensen al denken; ‘huh steigerhout, zijn dat niet die planken waar timmerlieden al jaren overheen hebben gelopen’? Dat klopt, dat zijn zulke planken. Niet erg logisch om daar je eigen meubelen van te maken. Ondanks dat is het toch erg populair De laatste jaren worden er zelfs meer steigerhouten bedden, tafels, loungebanken en andere meubelen verkocht en zie je zelfs hele huizen met een compleet steigerhout interieur. Ik zal een aantal voor en nadelen opnoemen van het gebruik van steigerhout.

Steigerhout is erg praktisch in gebruik.

Voordat steigerhout wordt gebruikt voor het maken van meubelen heeft het minimaal twaalf maanden op een bouwplaats gelegen. Het heeft dus al heel wat te voortduren gehad, denk aan bouwvakker die erover heen lopen, sneeuw, regen of zon. Natuurlijk gaan de bouwvakker ook niet voorzichtig om met het steigerhout en valt er ook wel eens wat op. Daarom moet het hout eerst weer toonbaar gemaakt worden door het goed te schuren. Dit resulteert in bijvoorbeeld een tafelblad dat heeft geleefd. Mocht er iets op vallen of komt er een krasje of deukje bij dan is het simpelweg de zoveelste plek die erop zit.

Onderhoud van steigerhout

Heb je nou geen zin om continu je meubels te onderhouden, schoon te maken en bij te schuren? Dan is steigerhout de oplossing voor jou. Mocht er een grote blek bij komen dan kun je hier makkelijk met een schuurmachine overheen en is de vlek weer weg.

Steigerhout is goed voor het milieu

Technisch gezien is het steigerhout na het gebruik op de bouw afgeschreven. Echter zien wij nog de schoonheid van het hout in en maken er prachtige meubels van. Dit is beter dan meubels waar je apart hout voor moet kappen.

Nooit dezelfde plank

Door het gebruik van het hout op de bouw zit er op elke plank een ander plekje, scheurtje, vlekje, krasje of kring. Dat is de charme van de plank. Natuurlijk moet je wel weten waar je aan begint met de steigerhoutenplanken want het is echt een rauwe look.

About the author

Comments

Leave a Reply