Met de zomer in de tuin

Posted By on 26 juli 2018

We hebben er allemaal zin in, lekker buiten in de tuin zitten tot s ’avonds laat! De laatste dagen zien we de zon steeds meer doorbreken en is blijft het langer licht buiten. En wanneer de zon echt is doorgebroken willen we allemaal lekker buiten zitten. Daarom is het handig om de tuin leuk aan te kleden of een goede loungebank aan te schaffen.

Het maken van eigen meubelen

Het is mogelijk je eigen meubels te maken van steigerhout. Ik hoor hier achter mijn computer sommige mensen al denken; ‘huh steigerhout, zijn dat niet die planken waar timmerlieden al jaren overheen hebben gelopen’? Dat klopt, dat zijn zulke planken. Niet erg logisch om daar je eigen meubelen van te maken. Ondanks dat is het toch erg populair De laatste jaren worden er zelfs meer steigerhouten bedden, tafels, loungebanken en andere meubelen verkocht en zie je zelfs hele huizen met een compleet steigerhout interieur. Ik zal een aantal voor en nadelen opnoemen van het gebruik van steigerhout.

Steigerhout is erg praktisch in gebruik.

Voordat steigerhout wordt gebruikt voor het maken van meubelen heeft het minimaal twaalf maanden op een bouwplaats gelegen. Het heeft dus al heel wat te voortduren gehad, denk aan bouwvakker die erover heen lopen, sneeuw, regen of zon. Natuurlijk gaan de bouwvakker ook niet voorzichtig om met het steigerhout en valt er ook wel eens wat op. Daarom moet het hout eerst weer toonbaar gemaakt worden door het goed te schuren. Dit resulteert in bijvoorbeeld een tafelblad dat heeft geleefd. Mocht er iets op vallen of komt er een krasje of deukje bij dan is het simpelweg de zoveelste plek die erop zit.

Onderhoud van steigerhout

Heb je nou geen zin om continu je meubels te onderhouden, schoon te maken en bij te schuren? Dan is steigerhout de oplossing voor jou. Mocht er een grote blek bij komen dan kun je hier makkelijk met een schuurmachine overheen en is de vlek weer weg.

Steigerhout is goed voor het milieu

Technisch gezien is het steigerhout na het gebruik op de bouw afgeschreven. Echter zien wij nog de schoonheid van het hout in en maken er prachtige meubels van. Dit is beter dan meubels waar je apart hout voor moet kappen.

Nooit dezelfde plank

Door het gebruik van het hout op de bouw zit er op elke plank een ander plekje, scheurtje, vlekje, krasje of kring. Dat is de charme van de plank. Natuurlijk moet je wel weten waar je aan begint met de steigerhoutenplanken want het is echt een rauwe look.

3 Fraaie hanglampen van Marset

Posted By on 25 maart 2018

Het merk Marset produceert al ruim 50 jaar de mooiste lampen. Ontwerp Fabien Dumas bedacht een eenvoudige naam voor de hanglamp, namelijk de Marset Tam Tam. De mogelijkheden met deze hanglamp zijn oneindig. Ze bestaan uit kappen de verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren en die makkelijk te combineren zijn. Hieronder noemen we 3 fraaie hanglampen van Marset Tam Tam.

De Tam Tam mini hanglamp

De mini hanglamp is door het kleine formaat ontzettend schattig. Er bestaat zelfs nog een kleinere variant, namelijk de Tam Tam 3. Het uniek aan de min hanglamp is dat de 3 kappen rond de zogenoemde ‘central shade’ 360 graden kunnen draaien. Op die manier kun je gemakkelijk elke hoek in de kamer van licht voorzien. Voor deze lamp kun je kiezen tussen een zwarte of witte centrale kap. Voor de overige kleinere kappen kun je kiezen uit meer kleuren: wit, zwart, zand, oranje, grijsbruin, groen en lichtblauw.

De Tam Tam 3 hanglamp

De Tam Tam 3 versie nodigt uit om op een heel andere kant naar lampen te kijken. Wat dit model zijn fraai maakt zijn de 3 kleinere kappen die om de centrale kap zitten. Deze kappen kunnen elk 360 graden draaien. Bovendien kun je kiezen uit 7 verschillende kleuren voor deze kappen. In de opening onderaan de kappen zit een opalen diffuser van methylacrylaat zodat het met deze lamp licht zachter wordt.

De Tam Tam 4 hanglamp

Het type Tam Tam 4 oogt weer heel anders doordat de kappen zich op horizontale lijn begeven. Hiermee is het bijvoorbeeld zeer handig om een lange eet- of leestafel te verlichten. Ook deze kappen zijn verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren en ze zijn bovendien 360 graden te draaien. Voor deze aluminium kappen kun je kiezen tussen de kleuren wit, zwart, zand, oranje, grijsbruin, groen en lichtblauw.

Wat voor soorten laminaat zijn er?

Posted By on 10 april 2017

Een laminaatvloer bestaat uit een allemaal losse planken, die aan elkaar kunnen worden gelegd met een kliksysteem of met lijm vast kan worden gemaakt aan elkaar. Een laminaat is gemaakt uit vier lagen. De onderstaande laag bestaat uit kunststof (melamine), een laag van geperste houtvezels, een laagje printpapier waarop de structuur van je laminaat is afgedrukt en de bovenste laag is een kunststof toplaag. Hierin zit ook vaak het verschil tussen een goedkope laminaat en een dure laminaat. Een dure laminaat heeft een dikkere toplaag waardoor het minder snel slijt. Je kunt het kwaliteit van een laminaat terug vinden op het artikel. Er word gebruikt gemaakt van nummer tussen de 21 en 34. Nummer 21 is handig voor weinig gebruik en nummer 34 voor zeer intensieve commercieel gebruik.

pvcvloer

Vlakke laminaat vloer

Een vlakke laminaat houdt eigenlijk in dat er geen groeven tussen de planken zitten. Zo krijg je een vloer wat een gladde vlakke uitstraling heeft. Heeft ook als voordeel dat het over algemeen goedkoper is dan laminaat met groeven.

V-groeve laminaat

Een v-groef houdt in dat de groeven tussen de planken zichtbaar zijn. Heeft het een extra functie? Nee, eigenlijk is het meer een smaak kwestie. Enige nadeel hierbij is dat er makkelijker vuil tussen kan komen te zitten. Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen met een parketborstel of gewoon af en toe stofzuigen.

PVC-vloeren

PVC vloeren lijken heel erg op zeil, het is namelijk ook van dun materiaal en erg soepel. Het verschil met zeil is dat het van kleine stroken zijn. PVC stroken zijn alleen veel dunner en makkelijker aan te leggen. Gewoon hout laminaat zorgt ook meer voor geluidoverlast omdat het zwevend word neergelegd en dus kan zorgen voor extra geluid bij contact. Bij PVC-vloeren zit het direct op de vloer en geeft het amper geluid af. Heb je een vloerverwarming dan kan een PVC-vloer effectiever zijn om warmte door te laten. Wil je zelf een vloer leggen dan is werken met PVC veel makkelijker je kan namelijk moeilijke stukken met een Stanley mes of schaar aanpassen. Met een laminaatvloer moet je het gaan zagen.

De beste kleur voor je slaapkamer

Posted By on 24 februari 2017

Kleuren hebben een grote invloed op hoe we ons voelen. Elke kleur heeft hierin zijn eigen eigenschappen waardoor de ene kleur meer geschikt is voor de slaapkamer dan de andere kleur. Heb je vaak last van slapeloze nachten? Misschien is het dan tijd om je slaapkamer te schilderen. Als het niet aan de kleur van je muur ligt kun je beter naar een meubelzaak eindhoven gaan voor een nieuw bed.

Kleur associatie

We laten je niet langer in spanning: blauw is de beste kleur voor in de slaapkamer. Als je doel is om te slapen tenminste. Waarom? Wij associëren kleuren met dingen die we kennen die dezelfde kleur hebben, zoals dingen uit de natuur. In het geval van de kleur blauw is dat de lucht en de zee. Beide symbolen voor rust.

Vakantiegevoel

Een blauwe lucht en een helder blauwe zee zien de meesten van ons alleen op vakantie en dat geeft een goed gevoel. De rust die je ervaart tijdens je vakantie kun je dus meenemen naar huis in de vorm van een kleur. Wil je dus altijd het gevoel hebben dat je op vakantie bent én genieten van een goede nachtrust? Verf dan je slaapkamer blauw.

Feng Shui

Een ander argument om nu de kwasten en rollers te pakken is het feit dat de kleur blauw volgens de volgers van Feng-Shui kleuren ook effect hebben op je hartslag. De kleur blauw vertraagt je hartslag en daarmee ook de bloedsomloop waardoor je beter kunt ontspannen.

Wetenschap

Er zijn naast veel onbewezen feiten ook nog wetenschappelijke onderzoeken die de kleur blauw aanmoedigen. Onderzoekers hebben het slaapgedrag van mensen in een blauwe slaapkamer en mensen in slaapkamers met een andere kleur met elkaar vergeleken en zijn tot de conclusie gekomen dat mensen met een blauwe slaapkamer langer slapen. Ook voor de uitslapers onder ons is blauw dé kleur voor de slaapkamer. Dus waar wacht je nog op?

De voordelen van een trapmat

Posted By on 1 september 2016

Het aanbrengen van trapmatten is een keuze die velen maken. Je bent ook vast wel eens bij vrienden thuis geweest, waarbij er trapmatten op de trap liggen. Dit kan om verschillende redenen zijn dat de keuze hierop is gevallen. Er zitten namelijk veel voordelen aan het aanschaffen en plaatsen van trapmatten!

Decoratief

De eerste veel voorkomende reden, is omdat het er gewoon leuk uitziet. Als je een huis koopt waarbij de trap eigenlijk al erg versleten is, is het mooier om hier trapmatten overheen te plaatsen. Als je enkel de trap verft, zal deze ook snel vies worden. Omdat deze in allerlei kleuren, materialen en patronen komen, kun je ook gelijk een beetje je eigen stijl op de trap loslaten.

Makkelijk schoon te maken

Ook al loop je altijd zonder schoenen de trap op, neem je nog steeds stof en vuiltjes mee welke zich makkelijk op en in de trapmatten zullen nestelen. Je kunt dit oplossen door af en toe met een stofzuiger langs de trapmatten te gaan, maar vaak is het ook mogelijk de trapmatten los te maken en gewoon in de wasmachine te stoppen.

Geluiddicht

Als je buren hebt, is het wel zo sociaal om de trap wat minder gehorig te maken. Je zou het zelf waarschijnlijk ook niet leuk vinden als je elke keer die stappen op de trap zou horen. Als je trapmatten neemt, zal het geluid niet zo hard doorbonken. Het verbeterd de akoestiek in het huis.

Veiligheid

Ook een hele belangrijke reden voor mensen om een trapmat aan te schaffen is de veiligheid die het biedt. Mocht je een keer onderuit gaan, zal het een stukje zachter zijn dan wanneer je op de harde houten treden valt. Maar door de juiste anti-slip trapmatten aan te schaffen, zal vallen ook minder snel voorkomen. Vooral voor kinderen is het veel veiliger. Zij zijn nog wel eens geneigd om met sokken de trap op te rennen. Als je dan alleen een gladde ondergrond van de trap hebt, is een uitglijder zo gemaakt. Alleen een traphekje is vaak niet voldoende.

Bescherming van de trap

Niet alleen bescherming van de bewoners, maar ook de bescherming van de trap zelf wordt bevoorderd. Een trap zal op een gegeven moment gaan slijten. Dus door hier een laag overheen te brengen, slijt alleen de trapmat en niet de trap zelf.

Houd warmte vast

Naast het dempen van geluid, is een trapmat ook héérlijk voor als je uit bed komt en met blote voeten de trap af komt. Net zoals het hebben van tapijt in de slaapkamer voelt het een stuk fijner, zachter en warmer.

Lees hier nog meer over trapmatten en wordt overtuigd van de voordelen.

3x Waarom wandlampen handig zijn

Posted By on 4 juli 2016

Verlichting is een van de belangrijkste elementen binnen je woning. Overdag zou je er niet gelijk aan denken, maar vooral in de donkere wintermaanden en ‘s avonds is goede verlichting onmisbaar. Er zijn verschillende soorten lampen waar je uit kan kiezen. Niet te vergeten de verschillende soorten stijlen en maten. Een lamp die steeds populairder wordt is de wandlamp. Waarom zou je kiezen voor een wandlamp en welke voordelen zijn er verbonden aan zo’n soort lamp? De antwoorden lees je hier.

Extra verlichting

Een van de belangrijkste lichtbronnen in je woning is basislicht en komt binnen via de ramen. Erg fijn dus als je een woning hebt met veel ramen, maar helaas red je het hier niet alleen mee. Een vorm van extra verlichting binnen bijvoorbeeld je woonkamer is door middel van een wandlamp. Denk hierbij aan de leeshoek, waar je s’ avonds net dat beetje extra licht nodig hebt om een boek te lezen of simpelweg de krant. Wandlampen zijn ideaal voor het extra belichten. Hier kan ook gedacht worden aan bijvoorbeeld het schilderij aan de muur die nog wel wat meer aandacht mag krijgen. Bij een wandlamp wordt vaak gedacht aan het standaard lampje bij het schilderij voor de extra belichting. Echter is er steeds meer mogelijk. Een extra lampje voor bij het lezen is namelijk ook beschikbaar met een uitrekbare hals. Ideaal dus om zelf het lampje om te kunnen buigen naar de gewenste positie.

Sfeer

Naast dat een wandlamp erg praktisch is voor de verlichting is het ook een goed middel om meer sfeer te creeren in huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hal voor subtiele verlichting of de slaapkamer in plaats van het standaard nachtlampje. Tegenwoordig zijn alle lampen ook dimbaar en kan je de scherpte van het licht helemaal zelf naar wens instellen. Ideaal voor elke gelegenheid.

In de badkamer

De badkamer wordt gauw vergeten als het gaat om licht. Het is immers niet de ruimte waar je het meeste zit zoals bijvoorbeeld de woonkamer. Toch is een wandlamp in de badkamer onmisbaar. Denk aan bijvoorbeeld aan het opbrengen van make-up ‘s ochtends. Vaak zit de wasbak tussen de grote spiegel in en kan je niet heel dicht hierop staan. Dan is dat extra beetje verlichting ideaal.

Maak jij al gebruik van wandlampen in je woning? Kijk voor meer inspiratie op het gebied van wandlampen even hier. De specialist op het gebied van verlichting.

 

wandlamp

Hoe bouw ik een grenen veranda?

Posted By on 12 mei 2016

De zomer komt er weer aan, dus langzaam maar zeker wordt het weer tijd om lekker in je tuin te genieten van het zonnetje. Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om een veranda in hun achtertuin te bouwen. Door middel van een veranda haal je een klein beetje het vakantiegevoel je achtertuin in. Wil je zelf een grenen veranda in je achtertuin bouwen? Volg dan de volgende stappen.
Veranda[1]

Beginfase

In eerste instantie moet je bepalen wat de afmetingen van jouw veranda moeten worden. Op basis van deze afmetingen kun je dan vervolgens de grenen planken en palen kopen voor het geraamte van de veranda. Indien je er zelf niet uitkomt, vraag dan een handige vriend, familielid of kennis eventueel om hulp.

Het dak

Als het geraamte van de veranda eenmaal staat, kun je beginnen met het dak. Uiteraard moet je eerst weten uit wat voor een materialen het dak moet bestaan. Kies je er bijvoorbeeld voor om dit ook van grenen planken te maken of komen er misschien dakpannen op om het geheel te verfraaien? Wanneer je dit allemaal hebt bepaald, kun je beginnen met de bouw. Het is van belang dat het dak van je veranda waterdicht is. Je wilt immers niet dat je alsnog nat wordt wanneer je onder het dak van je veranda zit. Om lekkages te voorkomen kun je er voor kiezen om de hulp in te schakelen van een timmerman of een dakdekker.

De laatste stappen

Wanneer je het geraamte en het dak hebt gemaakt, is het tijd voor de buitenvloer. Deze kun je ook prima van grenen planken maken. Als de vloer eenmaal ligt, kun je beginnen aan de laatste stappen. Maak een trap of opstapje waarmee de veranda eenvoudig te betreden is. Indien je ook dit gedaan hebt, is het tijd om een hek te plaatsen langs de veranda. Hierdoor voorkom je ongelukken. Tot slot kun je er nog voor kiezen om je veranda helemaal dicht te maken, maar dat is natuurlijk zonde wanneer je er lekker wilt genieten van het zonnetje.

Isolatie aanbrengen

Posted By on 28 december 2015

Het aanbrengen van isolatie is vaak een hele klus en je moet altijd nog maar afwachten of het resultaat is wat je er van hebt verwacht. Als je onderstaande tips met betrekking tot het aanbrengen van isolatie in acht neemt, zal het aanbrengen ervan minder lang duren of in ieder geval minder vervelend zijn.

Stel een duidelijk plan op

Alvorens je begint is het belangrijk om te weten wat je precies gaat doen en hoe je dat precies gaat doen. Begin niet lukraak ergens in een woning met slopen om dan eens te bedenken hoe je het isolatiemateriaal eigenlijk gaat aanbrengen en überhaupt al waar en wat je precies wil isoleren. Maak een duidelijk plan voor je met het project begint zodat je weet waar je aan toe bent en een basis hebt om op door te gaan.

Zorg voor voldoende materiaal

De grootste ergernis bij klussen is toch wel dat halverwege je materiaal op is en je terug moet naar de winkel. Vaak kun je overtollig isolatiemateriaal gewoon weer terugbrengen (vraag dit voor de zekerheid even na bij je lokale verkoper) waardoor je beter teveel materiaal kunt kopen dan te weinig. Bovendien kun je met grotere hoeveelheden regelmatig korting bedingen bij een bouwmarkt; ook bij je lokale doe-het-zelf bouwhandel!

Neem de veiligheidsvoorschriften in acht

Veiligheidsvoorschriften zijn er niet voor niets. Isolatiemateriaal kan schadelijk voor je longen zijn; vaak zijn het microscopisch kleine vezels waaruit het materiaal bestaat. Zo is asbest voorheen ook als isolatiemateriaal gebruikt waardoor veel mensen asbestziekten hebben opgelopen. Gelukkig is er op dit moment geen aanleiding om er van uit te gaan dat de huidige isolatiematerialen ook net zo schadelijk zijn als asbest is, maar zorg dus dat je goed beschermd bent tegen eventuele schadelijke effecten.
Zorg verder bovenal dat je netjes en zorgvuldig werkt zodat je het overzicht goed kunt bewaren en de kans op fouten zo gering mogelijk is.

Met wie kan je contact opnemen?

Wil je het liever uitbesteden? Dat kan uiteraard ook. Een goede tip is om contact op te nemen met Loodgietersgroningen.nl. Zij zijn gespecialiseerd in dit soort werken. Wat je wel goed moet onthouden is om in eerste instantie een offerte op te vragen en naar de mogelijkheden wat ze nog meer kunnen bieden. Bijvoorbeeld alles nog een keer controleren wanneer alles is geplaatst dat er geen fouten zijn gemaakt. Zo weet u zeker dat al het isolatiewerk goed is geïnstalleerd.

Woonruimte inrichten met huurmeubels

Posted By on 23 december 2015

Het inrichten van een woonruimte is voor veel mensen een lastige opgave, want hoe kan de woonruimte het best ingericht worden zodat alle ruimtes volledig worden benut en de woning ruim en sfeervol er uit zal zien. Hiervoor is een oplossing! Bij het inrichten van de woonruimte kan er een beroep gedaan worden op een meubelverhuur bedrijf die met behulp van een stylist de woning van onder tot boven onderhanden neemt en alle ruimtes sfeervol en ruimtelijk inrichten. Deze styling van de woonruimte kan met de eigen meubels gedaan worden maar er kan ook gekozen worden voor het gaan huren van meubels bij het meubelverhuur bedrijf.

De meubels voor het inrichten van de modelwoningen kunnen zelf samengesteld worden en de stylist zal kijken of de meubels daadwerkelijk passen bij de inrichting van de totale woonruimte. Het meubelverhuur bedrijf heeft naast het verhuren van meubels vaak ook nog decoratie materiaal, stoffering en huishoudelijke apparaten te huur zodat de woning helemaal gestyled is volgens de laatste trends op het gebied van wooncomfort. Het huren van meubels heeft als voordeel dat er niet in één keer een groot bedrag uitgegeven hoeft te worden voor de aanschaf van het interieur van de woning. De gehuurde meubels staan voor een bepaalde contractduur in de woonruimte en wanneer het contract is afgelopen zal het meubelverhuur bedrijf de meubels weer retour nemen of er kan gekozen worden om de meubels over te nemen van het meubelverhuur bedrijf.

Meubels huren wordt ook wel furniture rental Vooral om tijdelijke woonruimte in te richten is het huren van meubels een ideale uitkomst.

Verhuizen als ondernemer

Posted By on 25 juni 2015

Veel ondernemers starten vanuit de woonkamer en groeien uit tot ondernemers met een eigen kantoorpand. Een kantoorpand zorgt voor een professioneel en zakelijk voorkomen naar de klant toe. Het straalt vertrouwen uit. Als je gaat uitbreiden is de kans groot dat je toch nog wat geld moet lenen om de nodige middelen te bekostigen. Het is een investering voor de lange termijn. Denk hierbij aan vestigingskosten, het opzetten van een ict-netwerk en de aanschaf van kantoormeubelen. Je wilt tenslotte werken in een praktische en representatieve ruimte.

Vestigingskosten

Je wilt een vestiging kiezen dat valt binnen een budget, een zakelijke uitstraling heeft en goed te bereiken is voor zakenrelaties. Nagenoeg in elke gemeente kan je een kantoorgebouw vinden die speciaal gericht is op de startende ondernemer. Meestal is het een verzamelgebouw, waarin allerlei andere ondernemers gevestigd zijn. Voordeel is dat je een representatief voorkomen hebt tegen een lage prijs. Een voorbeeld van een gemeentelijk project is het gebouwencomplex Bink in Den Haag. Als alternatief zijn er vele gebouwen ingericht als kantoorruimte om leegstand tegen te gaan. In de meeste gevallen zijn het minder representatieve gebouwen, dit is ook terug te zien in de lage kosten.

ICT-netwerk

Of je nu een reclamebureau bent of een incassobureau, in beide gevallen zou je gebruik willen maken van een betrouwbaar ict-landschap. Computer, telefonie, print en copy. Je wilt vlot kunnen werken vanuit huis en kantoor in een beveiligde omgeving. Als je bestanden verliest wil je altijd een backup hebben van bestanden of correspondentie met zakenrelaties. Een dergelijk netwerk kan je zo geavanceerd en duur maken als je wilt. Door ontwikkelingen in technologie kan je een hoop zelf doen. Denk hierbij aan een online e-mail server en een externe hard disk als back-up. Er zijn ook gespecialiseerde bedrijven die er voor zorgen dat je middels een virtual private server in de cloud kunt werken: bestanden opslaan van bestanden en het beheren van e-mail verkeer. Dit betekent dat je altijd toegang hebt tot bestanden in een beschermd netwerk via mobiel, tablet of computer.

Kantoorinrichting en meubels

Bij een goed werkend netwerk hoort kantoormeubilair. Meubilair om de kantoorruimte de juiste uitstralingen te geven: zakelijk strak en modern of kleurrijk en trendy. Waar het vooral om draait is dat de meubelen praktisch en representatief zijn. Bij veel werkzaamheden doe je zittend het werk. Het begint dus bij een goede kantoorstoel en vergaderstoel voor een comfortabele zithouding. Ook kan je denken aan archiefkasten om vertrouwde en belangrijke documenten geordend te bewaren.